Alle praktische informatie voor de 25 km

Het Oxfam Trailwalker 2023 evenement nadert snel, we kunnen niet wachten om je te zien in Saint-Hubert! In deze rubriek vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voordat je van start gaat!

Het voorregistratieformulier, het inchecken en de verplichte uitrusting

Inschrijving

Plaats van registratie

Uw team moet zich inschrijven op het militaire vliegveld van Saint-Hubert, het zenuwcentrum van deze editie. (Niet te verwarren met het civiele vliegveld van Saint-Hubert dat controlepost nummer 7 is). We markeren de weg naar het militaire vliegveld met gele pijlen, volg ze zodat je niet verdwaalt!

Wat u ontvangt bij registratie

Bij de inschrijving ontvangt u uw welkomstpakket met daarin : Uw wedstrijdnummers met uw Pasta Party en BBQ ticket Polsbandjes met het noodnummer Twee extra routekaarten Uw ticket voor het solidariteitsaperitiefpakket Parkeerkaart voor supporters Registratieblad voor supporters die u vergezellen op het laatste traject Een geweldig cadeau in Oxfam-kleuren

Data en inchecktijden

Jullie kunnen op twee momenten inchecken: Op donderdag 18 mei tussen 16 en 22u. Jullie zijn dan ook uitgenodigd voor het solidariteitsaperitief, wij geven elke ploeg een aperitiefmand om te delen. Op vrijdag 19 mei tussen 9u en 12u. Er is thee en koffie voorzien voor de wandelaars. Opgelet: alle deelnemers moeten bij het inchecken aanwezig zijn. Er worden geen uitzonderingen gemaakt, een identiteitskaart volstaat niet.

Het voorregistratieformulier

Help ons bij de voorbereiding van de 16e Oxfam Trailwalker door uiterlijk op 10 mei 2023 enkele vragen over wandelaars en supporters te beantwoorden. Houd er rekening mee dat slechts één persoon per team het formulier moet invullen.
het formulier invullen

De verplichte uitrusting

Verplichte uitrusting per persoon:

Een fles van minimum 1,5 liter water die je op elke checkpoint of waterpoint kan bijvullen. Snacks voor onderweg, naar keuze : mueslirepen, gedroogd fruit, enz. Je identitetskaart

Verplichte uitrusting per ploeg:

De gsm-nummers van jullie supporters Minimum drie geladen gsm’s met indien mogelijk draagbare accu’s. Een eerste hulpkit Een fluitje De roadmap De GPS-coördinaten (die krijg je voor het vertrek)

Meer info over het materiaal hier!

Op onze website vind je op de “Teams”-pagina een document met al onze adviezen om je tocht goed voor te bereiden, zoals ondermeer wat voor materiaal en welk dieet wij aanbevelen.
Ik ontdek het advies voor de voorbereiding

De route en de bevoorrading

De Oxfam Trailwalker 25km route

AllTrails Route

Klik op onderstaande link om het parcours van 100 km op de website van AllTrails te bekijken. De GPX van het parcours is ook bijgevoegd. Die kun je downloaden en via een applicatie op je smartphone lezen. Wij bevelen deze aan: OsmAND voor Android en GPX Viewer voor iPhones.
AllTrails

Waterpoint ‘Golet’

Na een kleine 15km kun je even pauzeren aan waterpoint ‘Golet’. Je hebt er de mogelijkheid om je drankflessen bij te vullen en om te genieten van een snack of verfrissende drank (soft en sap). Toiletten zijn ook aanwezig. Opgelet: je supporters mogen je niet vervoegen aan het waterpoint.

Maaltijden en versnaperingen tijdens het evenement

Hier volgt het maaltijdprogramma voor de 16de editie van Oxfam Trailwalker. Op vrijdag 19 mei kan je vanaf 17u30 genieten van een lekkere pasta (keuze uit pesto, provençaalse- of champignonsaus). Voor de deelnemers is de pasta gratis, supporters betalen 8 euro. Op zaterdag 20 mei beginnen we vanaf 9u met de slotbarbecue. Voor de deelnemers is het gratis, supporters betalen de vriendenprijs van 9 euro voor de vegetarische optie en 10 euro voor die met vlees. Bij elk checkpoint en waterpoint zijn snacks voorzien. De samenstelling van de snacks zal per controlepost verschillen, afhankelijk van de openingstijden. Meer details over het soort snacks vind je in de roadmap. De verdeling gebeurt op maat en wordt uitgevoerd door de vrijwilligers. Breng je eigen lunchbox of herbruikbare container mee om het gebruik van wegwerpverpakkingen te vermijden! Om je een idee te geven van de verschillende snacks die worden aangeboden: thee, koffie of soep als warme dranken, Oxfam Fair Trade-frisdranken of sappen, vers fruit (bananen, appels, kiwi's...) en gedroogd fruit (noten, abrikozen en gedroogde mango's...), zoute snacks (crackers, chips...) en zoete snacks (brioche, chocolade, mueslirepen...). Er is voor elk wat wils!

Roadmap 2023

In de routekaart van dit jaar vind je op de achterkant het parcours van 25 km Waterpoint WP). Ook het programma van het evenement staat op de kaart, waarmee u uw team kunt organiseren. Tot slot is ook alle informatie over de supporters, de veiligheid van de wandelaars en het afvalbeheer opgenomen. Naast deze praktische informatie vindt u ook bemoedigende woorden van onze algemeen directeur Eva Smets, van de schepen van Sport van de stad Sint-Hubert en een infographic van de acties van Oxfam België.
Ik donwload de roadmap

Veiligheidsinstructies en supporters

Veiligheidsinformatie voor deelnemers

De veiligheidsinstructies tijdens Oxfam Trailwalker

In geval van een ernstg letstel of probleem kan je naar dit noodnumer bellen: +32/473.70.19.59. Het nummer staat op de armband die je bij de registratie krijgt. Bel nooit naar 112! Vanwege de slechte gsm-dekking riskeer je op bepaalde plaatsen van het traject het noodnummer niet te kunnen bereiken. In dat geval moet iemand van de ploeg zich verplaatsen om dekking te vinden. Laat een wandelaar.ster nooit alleen. Als je echt geen dekking vindt, druk dan gedurende drie seconden op de SOS-knop van je gps-baken. De gebruiksaanwijzing van deze noodknop vind je in de welcome pack die je bij de registratie kreeg. Gelieve geen misbruik te maken van die SOS-knop om het aanwezige noodsysteem niet in gevaar te brengen. Er is altijd hulp aanwezig bij de start, de aankomst en op de checkpoints.

Materiaal geleverd door de organisatie

Voor de wandeling krijgt u van de organisatie een GPS-baken en een toegangskaart tot de parkeerplaatsen bij elk controlepunt, die u aan uw supporters geeft om zich bij de controlepunten te voegen. De GeoDynamics™ GPS beacon wordt vlak voor de start geactiveerd. Met deze locatiemodus kunnen uw supporters uw voortgang tijdens de wandeling volgen. In geval van problemen kunt u drie seconden op de SOS-knop van het baken drukken, zodat de organisatie op de hoogte is en u kan lokaliseren en u te hulp kan schieten. Vergeet niet het baken aan het einde van de wandeling terug te geven! Tijdens de hele wandeling zullen we op de verschillende controlepunten waterpunten voorzien waar u uw bidons kunt vullen, zodat u geen reserveflessen water hoeft mee te nemen.

Regels voor de 3 wandelaar.s.sters

Gedurende de hele mars moeten altijd minstens 3 personen samen stappen. Bij opgave van meer dan één teamlid, moeten de overgebleven stappers fusioneren met een ander team. In dat geval moeten stappers die willen stoppen de verantwoordelijke van de check-out op de hoogte stellen van hun opgave, en de wandelaars die de mars voortzetten moeten zich bij een ander team aansluiten. Een fusie van teams moet bij de check-out geregistreerd worden. Opletten dat de GPS-tracker meegaat met de stappers die niet hebben opgegeven en om aan de finish de GPS-tracker terug in te leveren

Informatie voor de supporters

De rol van de supporters

Supporters mogen niet met hun ploeg op het traject wandelen, behalve op de laatste twee kilometer. Oxfam voorziet daar geen shuttles voor. Je zal dus zelf een drop & ride moeten regelen. Je kan de supporters die dat laatste traject willen meewandelen aan het burgervliegveld afzetten. Van daar moeten ze 400 m wandelen om hun ploeg op punt F11 te ontmoeten. Let op: het is een drop & ride, je mag de wagen om veiligheidsredenen dus niet parkeren. Opgelet: de Oxfam-verzekering dekt de supporters niet die deze 2 km lopen. Herinnering: de supporters mogen jullie niet vergezellen aan de Waterpoint (Le Golet), ook niet te voet.

De toegang van supporters tot de checkpoints

Alle auto’s moeten tijdens het hele evenement een veplicht parcours volgen om op de vlieghaven en de parkings op de landingsbaan te te geraken. De uitgang gebeurt altijd via de rue du Monastère. De militaire basis is altijd open en de vlieghaven is dag en nacht toegankelijk. Let goed op voor wandelaars en voorbijrijdende voertuigen.