Trainen voor Oxfam Trailwalker

Iedereen kan deelnemen aan Oxfam Trailwalker, maar de 100 km-versie vergt toch een goede fysieke en mentale voorbereiding. Het is belangrijk van tevoren goed te trainen en over de juiste uitrusting te beschikken. En vergeet de steun van een supportersteam niet! Hier volgen enkele praktische tips om je te helpen bij de voorbereiding en op de dag van de wandeling.

Onze traingingsschema’s

Hier vind je twee programma's, opgesteld door Wandelsport Vlaanderen. Het ene gespreid over 100 dagen en het andere over 200 dagen. Volg de stappen zorgvuldig, en vergeet vooral de vereiste week rust niet tussen elke trainingsfase.


Onze sportieve tips en tricks & praktische voorbereiding


Trainen op het parcours

Wij organiseren verschillende trainingswandelingen op delen van het officiële parcours. Blijf op de hoogte van ons nieuws via onze website en via Facebook.

Ken je grenzen

Oxfam Trailwalker is een uitdaging van formaat, die een intense fysieke en mentale inspanning vraagt. De steun van je supportersteam en de sfeer aan de checkpoints zullen je ongetwijfeld een extra duwtje in de rug geven. Desondanks is het belangrijk om zorgvuldig je lichaam en dat van je teamgenoten in de gaten te houden! Denk eraan: dit is een teamuitdaging. Oxfam Trailwalker moet een onvergetelijk en aangenaam avontuur blijven voor jou en je team. Overschrijd je grenzen dus niet en breng jezelf niet nodeloos in gevaar.

Schoenen en kledij

De keuze van de juiste stapschoenen is uiterst belangrijk. Lees ons advies over hoe je het juiste paar schoenen en de juiste kledij vindt.

Eten en drinken

Een goede fysieke conditie is een absolute must voor deelname aan Oxfam Trailwalker, vooral bij de 100 km-versie. Hier zijn wat tips om je (weer) fit te krijgen voor de start.