Ga mee op avontuur als vrijwilliger.

Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in het succes van Oxfam Trailwalker. Elk jaar nemen bijna 300 vrijwilligers deel aan dit fantastische, solidaire avontuur. Het is dankzij hen dat dit event kan plaatsvinden. We kunnen hen nooit genoeg bedanken voor hun bijdrage aan de strijd tegen ongelijkheid in de wereld.


Vrijwilligersmissies


Registratie van de teams

Je zorgt voor het onthaal van de wandelaars, registreert ze, controleert of ze de verplichte uitrusting hebben en deelt de welkomstpakketten uit. Je deelt de stappers ook belangrijke informatie mee die ze moeten weten voor ze aan de tocht beginnen. Sommige vrijwilligers hebben als opdracht de verkoop van thermische dekens en het uitdelen van statiegeldbekers.

Checkpointbeheer

De opdracht bij de controlepunten – de zogenaamde checkpoints – is de belangrijkste. Hier zorgen de vrijwilligers voor het voorzien van snacks en drank, onthaal van de supporters op de parkings, het scannen van de teams bij het verlaten van de checkpoints en vooral het motiveren van de wandelaars bij hun uitdaging.

Logistiek

Je wordt voor en na de opening van de checkpoints ingezet om al het nodige materiaal (tafels, banken, eten en drank, enz.) te vervoeren en te installeren. Een goede fysieke conditie is vereist voor deze missie.

Transport

Je vervoert materiaal en vrijwilligers van de militaire basis naar de checkpoints. Vrijwilligers die deze missie op zich nemen, moeten uiteraard in het bezit zijn van een rijbewijs en gewend zijn om met een bestelwagen te rijden.

Animatie

Het is jouw taak om de deelneemsters en deelnemers aan te moedigen en hen op verschillende manieren te motiveren: door te klappen, te roepen, te zingen, enz. Dus, als je een muzikant of straatartiest bent, of als je een vlag wilt maken om de wandelaars te steunen, laat je dan helemaal gaan!

Massage

Wanneer de wandelaars spier- en gewrichtspijn krijgen, kun jij aan de slag. Bij verschillende checkpoints en bij de finish kunnen massages worden gegeven in tenten waarin massagetafels, handdoeken, oliën, enz. zullen staan. Dit telkens onder toezicht van een professionele fysiotherapeut/masseur, die je met advies kan bijstaan.

Vrijwilliger bij Oxfam Trailwalker: een onvergetelijke ervaring

Ben je minimum 18 jaar? Ben je vrij voor een paar uurtjes het laatste weekend van augustus? Of enkele dagen ervoor, tijdens of erna? Wil je een onvergetelijk weekend beleven waar alles draait rond solidariteit tussen stappers, supporters en vrijwilligers? Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Verwacht je dan alvast aan een buitengewoon weekend vol emoties. Oxfam Trailwalker is een fantastisch solidair avontuur, waarin je als vrijwilliger een essentiële rol speelt. Wij kunnen jullie nooit genoeg bedanken voor jullie bijdrage aan de strijd tegen ongelijkheid en armoede in de wereld.

Praktische informatie

Waar?

Saint-Hubert: het militaire vliegveld van Saint-Hubert
Google Kaart-link

Wanneer?

We hebben vrijwilligers nodig vanaf donderdag 18 mei t.e.m. maandag 22 mei. Je hoeft je uiteraard niet voor het hele event vrij te maken. Aan jou de keuze: het volledige weekend of slechts een paar uur.

Overnachting?

Er is een camping voor vrijwilligers op 15 minuten stappen van het vliegveld

Eten en drinken?

Oxfam voorziet het hele weekend gratis alle maaltijden.

Je hoeft ons niet zomaar te geloven, laat hen je overtuigen!

  • Bert Dhont
    "Zelfs na de 11 edities waaraan ik heb deelgenomen, blijft Oxfam Trailwalker voor mij even onvergetelijk als de eerste keer. Een perfecte mix van adrenaline, emotie en teamspirit die je zelf eens moet meemaken, als wandelaar, supporter of vrijwilliger."
  • Belinda Torres Leclercq
    "Ik vond het vrijwilligerswerk erg leuk omdat ik enerzijds de wandelaars aan het begin van hun tocht kon motiveren en anderzijds omdat je met collega's op stap gaat en elkaar zo beter leert kennen."
  • Julien Desiderio
    "Oxfam Trailwalker is een ideale gelegenheid om collega's, vrijwilligers en mensen te ontmoeten die het werk van Oxfam financieel steunen, en dat alles in een positieve sfeer, midden in de natuur."