Ga mee op avontuur als vrijwilliger

Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in het succes van Oxfam Trailwalker. Elk jaar nemen bijna 300 vrijwilligers deel aan dit fantastische, solidaire avontuur. Het is dankzij hen dat dit event kan plaatsvinden. We kunnen hen nooit genoeg bedanken voor hun bijdrage aan de strijd tegen ongelijkheid in de wereld.


Vrijwilligersmissies


Registratie van de teams

Je zorgt voor het onthaal van de wandelaars, controleert hun gegevens en registreert hen. Je chekt of ze de noodzakelijke uitrusting hebben en deelt de welkompakketten uit. Je geeft de wandelaars ook belangrijke informatie die ze moeten kennen voor ze aan de tocht beginnen.

Checkpointbeheer

De opdracht bij de controlepunten – de zogenaamde checkpoints – is de belangrijkste missie. Hier zorgen de vrijwilligers voor snacks en drank, onthaal van de supporters op de parkings, het scannen van de teams bij het verlaten van de checkpoints en vooral het motiveren van de wandelaars.

Logistiek

Je wordt voor en na de opening van de checkpoints ingezet om al het nodige materiaal (tafels, banken, eten en drank, enz.) te vervoeren en te installeren. Een goede fysieke conditie is vereist voor deze missie.

Transport

Je vervoert materiaal en vrijwilligers van de militaire basis naar de checkpoints. Vrijwilligers die deze missie op zich nemen, moeten uiteraard in het bezit zijn van een rijbewijs en gewend zijn om met een bestelwagen te rijden.

Animatie

Het is jouw taak om de deelneemsters en deelnemers aan te moedigen en hen op verschillende manieren te motiveren: door te klappen, te roepen, te zingen, enz. Dus, als je een muzikant of straatartiest bent, of als je een vlag wilt maken om de wandelaars te steunen, laat je dan helemaal gaan!

Massage

Wanneer de wandelaars spier- en gewrichtspijn krijgen, kun jij aan de slag. Op een checkpoint en bij de finish geef je hen een massage in een tent waar massagetafels, handdoeken, olie, enz. klaar staan. De massage staan onder toezicht van een professionele fysiotherapeut of masseur die jou zal bijstaan en adviseren.

Vrijwilliger bij Oxfam Trailwalker: een onvergetelijke ervaring

Ben je minimum 18 jaar? Ben je vrij voor één of meer dagen tijdens de vierdaagse van Hemelvaart? Wil je een paar onvergetelijk dagen beleven waar alles draait rond solidariteit tussen stappers, supporters en vrijwilligers? Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Verwacht je dan aan een buitengewone ervaring vol emoties. Oxfam Trailwalker is een fantastisch solidair avontuur, waarin je als vrijwilliger een essentiële rol speelt. Wij kunnen jou nooit genoeg bedanken voor je bijdrage aan de strijd tegen ongelijkheid voor een rechtvaardige economie.

Praktische informatie

Waar?

Saint-Hubert: de militaire luchthaven (aérodrome) van Saint-Hubert
Google Kaart-link

Wanneer?

We hebben vrijwilligers nodig vanaf woensdag 17 mei t.e.m. maandag 22 mei. Je hoeft je uiteraard niet voor het hele evenement vrij te maken. Aan jou de keuze: één of meer dagen of slechts een paar uur.

Overnachting?

Er is een camping voor vrijwilligers op 15 minuten stappen van de luchtmachtbasis.

Eten en drinken?

Oxfam voorziet gedurende het hele weekend gratis maaltijden.

Je hoeft ons niet zomaar te geloven, laat hen je overtuigen!

  • Bert Dhont
    "Zelfs na de 11 edities waaraan ik heb deelgenomen, blijft Oxfam Trailwalker voor mij even onvergetelijk als de eerste keer. Een perfecte mix van adrenaline, emotie en teamspirit die je zelf eens moet meemaken, als wandelaar, supporter of vrijwilliger."
  • Belinda Torres Leclercq
    "Ik vond het vrijwilligerswerk erg leuk omdat ik enerzijds de wandelaars aan het begin van hun tocht kon motiveren en anderzijds omdat je met collega's op stap gaat en elkaar zo beter leert kennen."
  • Julien Desiderio
    "Oxfam Trailwalker is een ideale gelegenheid om collega's, vrijwilligers en mensen te ontmoeten die het werk van Oxfam financieel steunen, en dat alles in een positieve sfeer, midden in de natuur."