FAQ

 • Kan iedereen vrijwilliger zijn op Oxfam Trailwalker?

  Iedereen vanaf 18 jaar kan op zelfstandige basis vrijwilliger zijn. Ben je minder dan 18 jaar oud, dan moet je vergezeld zijn van een volwassene die zich voor jou verantwoordelijk stelt. 

  Iedereen is welkom, maar hou er rekening mee dat het tempo nogal hoog is: zoals vaak op gelijkaardige events vereisen de meeste taken dat je urenlang rechtstaat. Bovendien slapen de vrijwilligers op de camping. Het is dus best om vrij in vorm te zijn.  

  Heb je gezondheidsproblemen, ben je zwanger of heb je een handicap, laat het ons dan weten in je inschrijvingsformulier, zodat we voor jou aangepaste taken en eventueel een lichtere planning voorzien 

  Er is geen selectie: zodra je ingeschreven bent als vrijwilliger gaan we ervan uit dat je aanwezig zal zijn. 

 • Wat moet ik doen om vrijwilliger te zijn ?

  Om vrijwilliger te zijn op Oxfam Trailwalker volstaat het om het online formulier in te vullen. Je krijgt dan meteen een bevestiging per mail, van het adres eventvolunteers@oxfamsol.be. Opgelet, onze mails komen vaak in de spam terecht, controleer dus of je de mail ontvangen hebt, want veel verdere communicatie gebeurt ook per mail.

 • Contact, informatie en timing

  Vanaf juni nemen we telefonisch contact op met al onze vrijwilligers. Begin augustus krijg je per mail een infobrochure toegestuurd. Je uurroosters krijg je een tiental dagen voor de aanvang van Oxfam Trailwalker.

 • Wat zijn de verschillende taken die een vrijwilliger kan doen?

  Om hier meer over te weten, neem je best een kijkje in de rubriek “Je taken”. In de infobrochure staat nog meer gedetailleerde info. En natuurlijk krijg je tijdens het event zelf een volledige briefing van je verantwoordelijke. 

   

 • Is er een infosessie voor vrijwilligers?

  Ja, voor de Nederlandstalige vrijwilligers vindt die plaats op donderdag 16 augustus 2018 om 18u30 op de hoofdzetel van Oxfam-Solidariteit, gelegen in de Vierwindenstraat 60 in Brussel (1080 Sint-Jans-Molenbeek). Een nuttig infomoment, vooral voor wie Oxfam Trailwalker nog helemaal niet kent. Kan je er niet bij zijn, neem dan zeker heel aandachtig de infobrochure door.

 • Wanneer moet ik aanwezig zijn op Oxfam Trailwalker ?

  Oxfam Trailwalker vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 augustus. We starten vrijdagavond al met het registreren van de eerste teams om 17 uur. 
  De wandeltocht zelf start zaterdag om 7 uur (Start A) en om 8 uur (Start B). De laatste deelnemers komen zondag voor 14 uur. 
  Maandag hebben we nog veel vrijwilligers nodig voor de afbraak.
  Kan je er maar één dag bij zijn? Geen probleem, maar wil je echt de sfeer van Oxfam Trailwalker in zijn geheel meemaken, dan kunnen we jou alleen maar aanraden om het hele weekend aanwezig te zijn. 

 • Hoe wordt mijn uurrooster opgemaakt?

  Je uurrooster bestaat meestal uit verschillende shifts en wordt opgemaakt in functie van de beschikbaarheden die je bij je inschrijving hebt aangegeven. Het is dus heel belangrijk ons zo snel mogelijk te waarschuwen indien je beschikbaarheden veranderen of indien je uiteindelijk niet meer aanwezig kan zijn.

 • Hoe lang duurt een shift?

  De duur van een shift kan sterk variëren. We zorgen er in ieder geval voor dat je voldoende pauzetijd hebt tussen je shifts en dat de vrijwilligers die ’s ochtends heel vroeg beginnen en degenen die een nachtshift doen niet dezelfde zijn. De nachtshifts zijn ook korter.
  Tussen je shifts ben je helemaal vrij: je mag uitrusten, in het vrijwilligerskot of elders, van het evenement genieten, of als je nog vol energie zit, aan de vrijwilligersverantwoordelijken vragen of ze nog een extra taak voor jou hebben.

 • Wanneer krijg ik mijn uurrooster?

  Een tiental dagen voor de aanvang van Oxfam Trailwalker krijg je een email met je uurrooster voor het weekend. Eens het uurrooster vaststaat, is het voor ons heel ingewikkeld om het nog aan te passen. Bedankt om hiermee rekening te houden en zo weinig mogelijk 'last minute' veranderingen te vragen.

 • Ik kom met vrienden, mag ik samen met hen op mijn shifts staan?

  Heb je het tijdens je inschrijving meegedeeld, dan houden we er zo goed mogelijk mee rekening. Waarschuw ons anders zo snel mogelijk en we bekijken wat we nog kunnen doen.
  Kom je met een grote groep, dan zullen we jullie misschien in kleinere groepjes moeten splitsen.

 • Moet ik op eigen krachten naar Oxfam Trailwalker komen?

  Ja, onze vrijwilligers komen vanuit heel België en omstreken en organiseren hun eigen transport.

  Neem een kijkje op de pagina "Hoe ter plaatse geraken?" en ontdek de verschillende manieren om op Oxfam Trailwalker te geraken.

 • Worden mijn transportkosten terugbetaald?

  De organisatie van Oxfam Trailwalker kan transportkosten per auto niet terugbetalen. Daarom moedigen we jullie aan om te carpoolen.
  We betalen wel (nationale) treintickets terug, op voorwaarde dat de vrijwilliger de goedkoopste optie kiest (weekendbiljets, Rail Pass, Go Pass). Het volstaat na het event een mail te sturen naar eventvolunteers@oxfamsol.be, met een scan van het gebruikte ticket, je adres en je bankgegevens (IBAN + BIC code).

 • Waar kan ik ter plekke slapen?

  We voorzien een camping. Er zijn (gemeenschappelijke) douches en wc's. Alle vrijwilligers nemen hun eigen materiaal mee.
  Opgelet, er zijn geen slaapzalen of andere alternatieven voorzien. Vind je kamperen maar niets, dan moet je je eigen slaapplaats zoeken.

  Meer info vind je hier.

 • Moet ik zelf voor eten en drinken zorgen?

  Neen, alle maaltijden, snacks en drank worden jou gratis aangeboden door de organisatie.

 • Hoe wordt het transport ter plekke georganiseerd?

  Jouw transport tussen de sporthal en de verschillende controlepunten langs het parcours wordt door de organisatie voorzien.

 • Verzekering

  Je bent door de organisatie verzekerd gedurende de gehele duur van jouw deelname als vrijwilliger.

 • Wat moet ik meenemen?

  In de infobrochure die je begin augustus krijgt staat een checklist.
  Het is verboden illegale producten mee te nemen en te drinken op missie. Als vrijwilliger heb je een zekere verantwoordelijkheid tijdens jouw shifts en daarom blijf je best perfect nuchter.
  Honden zijn verboden op alle controlepunten en op het gehele parcours.

  Wat betreft materiaal voor specifieke taken:

  • Masseurs: massagetafels, handdoeken, papier, doekjes en olie worden door de organisatie voorzien.
  • Fotografen en filmmakers nemen hun eigen materiaal mee.
  • Animatie en muziek: neem jouw eigen instrumenten mee, wij beschikken over verkleedkledij.
  • Chauffeurs: je krijgt precieze plannen, maar je mag zeker jouw eigen GPS meenemen indien je dat wenst.
 • Meer info? Andere vragen?

  Neem zeker een kijkje naar de rest van de website www.oxfamtrailwalker.be om een algemener beeld te krijgen van het evenement. Je kan ons ook volgen via onze Facebookpagina of via Twitter.
  Neem ook zeker onze vrijwilligersovereenkomst door.
  Wil je meer weten over Oxfam-Solidariteit en haar projecten, of over ander vrijwilligerswerk binnen de organisatie, surf dan naar www.oxfamsol.be.
  Voor andere vragen rond Oxfam Trailwalker, neem je best contact op met onze vrijwilligersverantwoordelijke, per mail via eventvolunteers@oxfamsol.be of per telefoon via +32 2 892 12 64.