Oxfam Trailwalker verandert van locatie!

31 okt 2018

Na 11 edities verlaat Oxfam Trailwalker de Hoge Venen om zich te vestigen in het Grote Woud van Saint Hubert en het Massief van Freyr, in de Ardennen.

Voor de twaalfde editie van Oxfam Trailwalker, die plaatsvindt op 31 augustus en 1 september 2019, nodigen we jou uit in dit prachtig nieuwe decor.
Na grondige verkenning heeft de charme van deze regio in de provincie Luxemburg onze harten veroverd.
We stippelden een parcours van 100 km ui die zal lopen door groene bossen, landelijke valleien, geschiedenis-rijke plaatsen zoals de Fourneau St. Micher en pittoreske dorpjes zoals Nassogne, Bure, Mirwart, ...
Meer details over het parcours volgen binnenkort.

De Hoge Venen verlaten - met onze oprechte dank aan iedereen!

Het is met een zwaar hart dat we deze prachtige regio en de Duitstalige gemeenschap verlaten.
Sinds 2008 hebben regionale en lokale autoriteiten, reddingsdiensten, het Rode Kruis en de vele onvermoeibare vrijwilligers ons geholpen om van iedere Oxfam Trailwalker een succesvol en nationaal erkend evenement te maken.
Daarom willen we graag deze solidaire partners bedanken die ons verwelkomden en ons gedurende elf jaar ondersteunden.
Zonder jullie was het niet mogelijk.  
We nodigen jou met open armen uit om naar St. Hubert te komen, en om daar  het avontuur "Oxfam Trailwalker België" in een nieuw jasje mee te beleven.

Een even boeiend parcours als in de Hoge Venen?

Aan jullie om dit te bevestigen door je in te schrijven voor deze solidariteitsmars door het Grote Woud van St. Hubert en het Freyr-massief.
Voor deze nieuwe editie zal het parcours een lus vormen, wat betekent dat het startpunt ook de plaats van aankomst zal zijn.
De start en aankomst zullen plaatsvinden op het militaire vliegveld van St. Hubert, wat zich midden in de natuur bevind.
(Hier is alvast een eerste versie van het parcours, maar dit moet nog bevestigd worden)
De solidariteitsmars zal starten op zaterdag 31 augustus om 9.00 uur en de laatste teams zullen vóór zondag 1 september 15.00 uur moeten aankomen.

Geen verandering zonder innovatie!

Je lichaam wilt iets “light"?
Op een deel van het 100 km klassiek parcours, stellen we een wandeling van 27 km voor die volledig in het thema van welzijn zal staan!
In teams van 2 tot 8 personen heb je 8 uur om deze 27 km af te leggen... en tegelijkertijd te vasten.
We bieden hiervoor een 2-daagse voorbereiding  ontwikkeld door een voedingsdeskundige aan.
De dag van de wandeling - en ook tijdens - drink je enkel water, sap en/of kruidenthee.
Bij aankomst wordt een eenvoudige en natuurlijke snack geserveerd. Meer details over deze nieuwe ervaring volgen.
De start van deze wandeling  van 27 km vindt plaats op het militaire vliegveld van St. Hubert op zaterdag 31 augustus 2019 om 10 uur.

Een nieuwe ervaring ... ook voor de vrijwilligers!

Tijdens de eerste 11 edities konden we steeds rekenen op de trouwe steun van meer dan 300 vrijwilligers per jaar. Zullen we het ook goed doen - of zelfs beter! - voor deze 12e editie in de Ardennen?
We zijn ervan overtuigd dat jouw steun, beste vrijwilligers, geen geografische limieten kent. --
Wees één van de pioniers van deze eerste editie van een "nieuwe" Oxfam Trailwalker!
Maak van deze activiteit een opportuniteit om de streek van de Ardennen te ontdekken, en zoals altijd interessante mensen te ontmoeten, terwijl je een goed doel steunt.
We hebben jou en jouw goed humeur meer dan ooit nodig!

Laat je alvast meeslepen in de charme van de nieuwe locatie van de Oxfam Trailwalker in dit voorproefje.

De uitdaging en doelen blijven ongewijzigd

Oxfam Trailwalker en Oxfam Peacewalker zijn unieke teamuitdagingen (met vrienden, familie of collega's) die voor iedereen toegankelijk zijn.
Het heeft tot doel het onrecht van armoede in de wereld te bestrijden.
 

Onze 3 evenementen 2019 samengevat:

Oxfam Trailwalker 2019
31 augustus & 1 september 2019

Grote Woud van St. Hubert en Freyr-massief in de Ardennen
of 100 km - in teams van 4 - in maximaal 30 uur - 1.500 € / team verzamelen - vertrekinschrijvingskosten: 60 € / persoon - vertrek van de trail : 31 augustus om 9 uur op het militaire vliegveld van St Hubert.
Registratie hier.
of 27 km - in teams van 2 tot 8 personen - in maximaal 8 uur - op een lege maag - minimum 1.000 € / team verzamelen voor vertrek - inschrijvingskosten: 30 € / persoon - vertrek van de trail: 31 augustus om 10 uur op het militaire vliegveld van St Hubert.
Registratie hier.

Oxfam Peacewalker 2019
27 april 2019

Mesen, Westhoek
42,2 km - in teams van 4 personen - in maximaal 10 uur - 750 € / team voor vertrek verzamelen - inschrijvingskosten: 25 € / persoon - vertrek van de trail: 27 april om 8 uur op de Grote Markt, Mesen
Registratie hier.
 

We hopen jouw enthousiasme en motivatie voor deze nieuwe uitdaging te hebben aangewakkerd.
Jullie events-team: Leo, Sophie, Aurélie, Jérôme en Markus.

Wij hebben er alvast zin in!
 

Belangrijke informatie over de registratie

 • Taalversie van jouw teampagina: de taal waarin je jouw teampagina aanmaakt, is van toepassing voor alle communicatie met donoren.
  Kies jouw taalversie dus goed wanneer je je team registreert.
  Als je twijfels hebt over jouw kennisnetwerk ten opzichte van de taal, kies dan voor Engels, vooral als je internationale contacten hebben.
  Na registratie kunnen we jouw taalversie niet wijzigen.
 • Toewijzing van schenkingen: om de toewijzing van schenkingen per team te vergemakkelijken en om deze donaties snel zichtbaar te hebben op je teampagina, is het aangeraden om jouwsupporters en schenkers aan te moedigen om via jouw teampagina de schenkingen te doen. In het geval er toch schenkingen worden gedaan via overschrijving, is het van belang jouw supporters attent te maken op het precies zijn in de mededelingen van de schenking.
 • Belastingcertificaten: voor schenkingen van meer dan 40 euro per jaar wordt een belastingcertificaat verstuurd in maart of april van het jaar dat volgt op het jaar waarin de schenking is gedaan.
  Met dit belastingcertificaat wordt jouw belastbaar inkomen verlaagd met ongeveer 40% van het schenkingsbedrag.
  Belastingcertificaten worden verstuurd naar mensen die een donatie hebben gedaan rechtstreeks aan het Oxfam-Solidariteit-account, met name via hun teampagina.
  Het certificaat kan niet worden afgegeven voor schenkingen:
  - die het product zijn van een collectieve actie (verzameling), of
  - die zijn doorgegaan via een intermediaire bankrekening (zoals Paypal).