Oxfam Trailwalker in 2020 opnieuw in Saint-Hubert!

10 dec 2019

In 2019 trokken we voor de eerste maal door het Grote Woud van Saint-Hubert.
Een fantastisch succes! De Oxfam Trailwalker keert er in 2020 terug voor zijn 13de opus.

 

We nodigen je uit om op 29 & 30 augustus 2020 de charme van de provincie Luxemburg te (her)ontdekken en de uitdaging aan te gaan om 100 km te stappen in maximum 30 uur, in een team van vier mensen. Iedereen kan meedoen aan deze solidaire wandeltocht.

De inschrijvingen zijn geopend

Sedert half september staan de inschrijvingen open. Je kan je team inschrijven via deze link.
Wat veranderd is: we hebben het inschrijvingsgeld verlaagd.
In plaats van 240 €, betalen jullie slechts 124 € per team! Daarbij krijg je bij deze editie automatisch de volgende kortingen wanneer je een team inschrijft:

 • Vóór 31/01/2020: -50 % op het inschrijvingsgeld. Jullie besparen 62 € per team.
 • Vóór 31/03/2020: -25 % op het inschrijvingsgeld. Jullie besparen 31 € per team.

We besloten het inschrijvingsgeld aanzienlijk te verminderen omdat we ervoor kozen de organisatiekosten te drukken. Dat is onder andere mogelijk door de ongelooflijke inzet van onze vrijwilligers en partners.
Dankzij hen kunnen we meer fondsen gebruiken voor reële steun aan de acties van Oxfam. Want dat is uiteindelijk het eerste doel van deze solidaire tocht doorheen het Grote Woud van Saint-Hubert.
Het aantal projecten voor dringende hulp aan slachtoffers van conflicten en rampen, meestal veroorzaakt door de klimaatveranderingen, blijft alsmaar toenemen.
Er is een enorme behoefte aan financiële middelen om de allerarmsten te helpen. Het is vooral de genereuze steun van mensen als u die deze vitale hulp mogelijk maakt.

Het bedrag dat ieder team moet ophalen, is tijdens de 12 edities van de Oxfam Trailwalker onveranderd gebleven. We kozen deze keer voor een minimumbedrag van 1.750 € per team.
We zijn ervan overtuigd dat ieder teamlid minstens 63 € extra kan ophalen in vergelijking met de vorige jaren.
Het is een vrij symbolische verhoging: we weten dat, net zoals ieder jaar, het bedrag dat we gemiddeld ophalen veel hoger zal liggen dan het minimumbedrag dat we voorstellen.

We bestuderen het parcours

In 2020 loopt het parcours opnieuw in lusvorm, met vertrek in Saint-Hubert en checkpoints op strategische en tegelijk idyllische plaatsen.
Bovendien, en dat is het allerbeste nieuws: om gehoor te geven aan de talrijke opmerkingen van de teams die er in 2019 bij waren, bestuderen we aanpassingen van dit parcours, om stenige paden zoveel mogelijk te vermijden.
We stippelen het parcours voor 2020 uit samen met een gepensioneerde ambtenaar van het Departement de la Nature et des Forêts en met andere toegewijde vrijwilligers uit de provincie Luxemburg.

Een nieuwe uitdaging van 25 km op een deel van de 100 km

In 2019 organiseerden we een wandeling van 25 km op een deel van het Oxfam Trailwalker-parcours, en dat tijdens hetzelfde weekeinde.
Ook voor de volgende editie stellen we deze formule voor aan wie zich nog niet klaar voelt voor de 100 km, of voor teams van bedrijven.
Of jullie nu collega's zijn, vrienden of familie, jullie kunnen een voorsmaakje krijgen van de Trailwalker-ervaring op een mooi parcours van 25 km, in teams van 2 tot 8 personen.
Jullie hebben maximum 8 uur om de finish te bereiken. Het idee is op voorhand minstens 1.000 € bijeen te brengen voor Oxfamprojecten overal ter wereld.
Het inschrijvingsgeld bedraagt 124 € per team van 2 tot 4 personen.
Iedere bijkomende deelnemer betaalt 31 € inschrijvingsgeld (maximum 8 personen per team).
Jullie kunnen genieten van de volgende kortingen bij iedere inschrijving van een team:

 • Vóór 31 januari 2020: -50 % op het inschrijvingsgeld
 • Vóór 31 maart 2020: -25 % op het inschrijvingsgeld

Om je basisteam van 2 tot 4 personen in te schrijven: gebruik dezelfde link als voor de 100 km.
In dit formulier klik je dan op « 25 km » in het veld waar je de keuze hebt tussen 25 km en 100 km.
Vanaf het vijfde teamlid stuur je een mail naar Markus.Neumann@oxfam.org met de volledige gegevens van de bijkomende teamleden.

Oxfam Peacewalker: de vierde editie van 2019 was de laatste

Na vier edities zetten we een punt achter dit evenement. Oxfam wil haar middelen rationeel beheren en ze besteden aan doelen die onze missies het beste ondersteunen.
Daarom hebben we, na rijp beraad, besloten dit evenement niet meer te organiseren.
Aan iedereen die ooit deelnam - op welke manier dan ook - zeggen we : « VAN HARTE BEDANKT »!

Voor de vrijwilligers: beleef een uniek avontuur

DAN KAN JE ONS TOCH HELPEN MET JE AANWEZIGHEID EN JE GOEDE HUMEUR !
Dit jaar niet zoveel zin om te stappen? Je kan dit evenement op een heel andere manier meemaken, prachtige mensen ontmoeten en het diep bevredigende gevoel hebben een nuttige bijdrage te leveren aan een goed doel.

Schrijf je nu in!

 

Last but not least : belangrijke informatie over de inschrijvingen

 • Taalversie van je teampagina: de taal die je kiest voor je teampagina blijft onveranderd voor al je communicatie met je donateurs.
  Kies je taalversie dus goed als je je inschrijft. Bij twijfel over de beste taal voor je kennissenkring kan je ook kiezen voor Engels, vooral als je internationale contacten hebt.
  Eens de inschrijving voltooid is, kunnen we je taal niet meer wijzigen!
   
 • Idem voor het mailadres van de teamleider: we kunnen het adres van de persoon die de teampagina opzet momenteel niet wijzigen in ons systeem. Kies dus een mailadres dat niet zal veranderen tussen vandaag en eind augustus.
   
 • Toekenning van de giften: om dit vlot te laten verlopen en de giften sneller zichtbaar te maken op de teampagina, vragen we jullie om je supporters en donateurs ertoe aan te zetten hun giften te doen via jullie teampagina.
  Vraag hen ook om precies te zijn als ze de mededelingen in de overschrijving zetten
   
 • Fiscaal attest: voor giften van meer dan 40 € per jaar, ontvangt iedere donateur een fiscaal attest in maart of april van het jaar dat volgt op het jaar van de gift.
  Hij of zij geniet daardoor van een belastingvermindering die overeenkomt met 45 % van het bedrag van de gift. De attesten worden gestuurd naar de personen die hun gift rechtstreeks op de rekening van Oxfam-Solidariteit storten via de teampagina. 
  We kunnen geen attest afleveren voor giften die:
  - collectief opgehaald worden (via een collecte)
  - die aankomen via een intermediair betalingssysteem (PayPal).
   

Hierbij, om jullie warm te maken, een paar impressies van de sfeer van Oxfam Trailwalker 2019 op deze nieuwe plek.

We hopen dat ons enthousiasme en onze motivatie aanstekelijk werken en dat jullie zin hebben om mee te doen aan deze nieuwe uitdagingen!

Het Oxfam Trailwalker-team
Philippe, Anne-Lise, Laura, Sophie, Aurélie, Leo, Markus et Erik