Oproep: Maak een clip met je team en daag anderen uit !

20 jun 2022

Voel jij het ook al kriebelen? Binnen tien weken staan wij aan de start van Oxfam Trailwalker 2022. Samen willen we nog eens alles uit de kast halen om onze doelstellingen te bereiken. 

Deze Oxfam Trailwalker is dan ook een speciale: wij vieren immers de vijftiende editie. Bij die gelegenheid willen we eerst en vooral jullie, de deelnemende stappers, bedanken. Want dankzij jullie hebben we de afgelopen vijftien jaar talloze projecten tegen armoede en ongelijkheid kunnen ondersteunen. Ook dit jaar kijken we uit naar jullie deelname en medewerking, en naar deze van nieuwe teams en stappers, voor de 25 of 100 kilometer. 

In dat kader nodigen wij alle ingeschreven teams uit om een filmpje met en over zichzelf op te nemen en te publiceren voor al jullie volgers op sociale mediakanalen. Vertel in 30 seconden het verhaal van jullie deelname aan Oxfam Trailwalker en daag vrienden, familie, buren, collega’s en volgers uit om eveneens het avontuur aan te gaan. Je kan hun ook uitnodigen om het sponsorbedrag voor jullie team te verhogen.  

Dit is de uitdaging: op een ludieke manier in een halve minuut vertellen wie je bent en waarom jullie dit doen en zo andere mensen aan te zetten om ook een team te vormen, als het kan voor de 100 kilometer, maar misschien is 25 kilometer een betere eerste stap… 

Er is één team dat alle 15 edities heeft deelgenomen: de Fairfoxes. Zij geven het startschot voor deze campagne. Bekijk hun video (link) ter inspiratie en laat net als hun ook jullie verhaal horen.  

Heb je wat hulp nodig bij het opstellen van de video? Bekijk dan het stappenplan onderaan deze pagina.

Deel je afgewerkte clip op je eigen sociale media (met #OTWBE2022) en op onze Facebook-pagina: 

Deel je video op onze Facebook

Dank voor je medewerking; we kijken uit naar jullie clip.

Het Oxfam Trailwalker-team 

 

 

Hoe maak je een clip van je team in 30 seconden? 

Noteer op een blad papier of ‘message map’ de drie belangrijkste woordgroepen in verband met jouw team. Voor het jubileumteam Fairfoxes zou dat kunnen zijn: 15 jaar en 50.000 euro / gevoelens / eerlijk en rechtvaardig. 

Hiermee vorm je enkele zinnetjes, bijvoorbeeld: “Wij zijn de Fairfoxes uit Vosselaar en we waren er al bij vanaf de eerste Oxfam Trailwalker. Tijdens die afgelopen 15 jaar hebben we al 50.000 euro ingebracht. We zijn dan ook blij, trots en soms ook wel goed zot dat we op die manier Oxfam konden steunen in de strijd voor rechtvaardigheid.” 

Daarna daag je vrienden, bekenden en volgers uit met een afsluitende call to action, zoals:  “Wat de Fairfoxes doen, kunnen jullie ook: schrijf in voor Oxfam Trailwalker eind augustus in Saint-Hubert. Of doe een financiële bijdrage op onze teampagina als zelf deelnemen er dit jaar niet inzit.” 

Wat vooral telt: dat je clip veel wordt gedeeld. Denk daarom aan een leuke locatie waar je de clip opneemt. Belangrijk is dat het geluid goed klinkt. Zet jezelf in de plaats van wie deze clip op sociale media zal bekijken. Begrijp je alles in 30 seconden, zit de audio goed, verras je de kijker met een onverwachte achtergrond of actie?