Hoegaarden - Meldert

Na de zware training op Pinksterdag die Jan, Tom en Lily afwerkten op het parcours van de OTW, hadden we dit weekend toch iets relaxter in gedachten. 30 km op een parcours rond Hoegaarden zouden voor een aangename en rustige wandeling zorgen.

Naast Lily, Jan en Tom waren ditmaal ook Chantal en Bart van de partij. Het weer was ideaal te noemen: niet te warm met een briesje, ' ochtends voelde het zelfs fris aan.

Het startpunt was al een verrassing: dat bevond zich in Mariadal, een enorme school die omringd wordt door prachtige tuinen en grasvelden. Hier was zelfs een groot parkeeraanbod: hoewel we iets voor 9 uur aankwamen, werden we dadelijk naar een parkeerplaats geloodst. Dit is een service die ons zeker niet elke keer ten deel valt.

We startten met een lus van zo'n 8 km, die ons rond Hoegaarden deed wandelen en ons terug naar Mariadal bracht. Daarna voerde de wandeling ons weg van Hoegaarden, naar Meldert toe. En ook hier een verrassing: het controlepunt bevond zich in een heus kasteel, waarin ook hier een school was ondergebracht: het St. Janscollege. Dit zag er echt het prototype uit van een old English school, ook hier met prachtige terreinen en gemillimeterde grasvelden. Een lus vanuit dit kasteel bracht ons langs glooiende fruitgaarden en het centrum van Meldert.

Bij het terugwandelen naar het startpunt kwam de zon tevoorschijn en werd het echt warm! Smeren geblazen! Op die manier werkten we het laatste gedeelte af onder een brandende zon, maar ook aan een stevig tempo! Een frisse Hoegaarden was ons deel aan de aankomst.

 

Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die in de afbeelding worden weergegeven.