Eerste trainingen

Na een afwezigheid van 1 jaar besloten de ploegen Basklas en Basklasjes zich dit jaar weer in te schrijven voor de Trailwalker. 

Jan, Tom, Bart en neofiet Karel zullen als Basklas hun beste beentje voorzetten in de Ardennen. Wij zullen samenwandelen met de Basklasjes, zijnde Lily, Chantal, Marleen en Katrien, die in 2017 in dezelfde bezetting van Bütgenbach naar Kettenis wandelden.

Ondertussen zijn onze eerste trainingen een feit:

op 27/1 startten we met een relatief korte wandeling: 15 km rond de Zoete Waters in Oud-Heverlee. En zoete waters hebben we dan ook gezien: het regende pijpestelen en er was water en modder alom! Na een zwaar en modderig parcours (en enkele glijpartijen) kwamen we aan, ondanks alles blij dat ons trainingsseizoen gestart was.

2 weken nadien was er een training in en rond Opwijk. Ook hier zag het weer er niet echt hoopvol uit, maar gelukkig gingen de hemelsluizen die dag niet echt open en bleef het relatief droog. Tenminste... na de regen van van de laatste dagen lagen ook hier de paden er vrij modderig bij en konden we genieten van enkele onbedoelde moerasdoortochten.

1 week later gingen Jan en Tom de streek rond Kampenhout verkennen. Ze maalden hun 25 km af in een mooie tijd!

Op 24 februari tenslotte konden de 2 (bijna) volledige ploegen (enkel Lily was verhinderd) een mooie training afwerken in en rond Kapelle-op-den-Bos. De wandeling leidde ons van Nieuwenrode naar St. Brixius Rode en Tom's achtertuin, zodat we daar halfweg een welverdiende rust konden houden. Onder een stralende zon en een lentetemperatuur van 20 °C wandelden we dan terug naar ons uitgangspunt.

We houden ons nog even aan afstanden tussen 20 en 30 km, maar vanaf april hopen we langere wandelingen aan te kunnen! 

Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die in de afbeelding worden weergegeven.