Laatste oefenwandeling in en om Leuven op 16 juni: 51,5km met de glimlach

Om 8:20 verzamelden de Ijsvreters aan het station van Leuven. Na de voorbereidende schermutselingen in de vorige maanden waar we afstanden tussen de 20 en de 40km aanpakten, was het ons plan om vandaag voor ten minste 50km te gaan. De weergoden waren ons goed gezind: ze zorgden voor een droge en niet overdreven warme dag. Sigrid had het traject uitgewerkt met behulp van de wandelknooppuntenkaart.

We vertrokken, zoals ook in vorige wandelingen, aan een verschroeiend tempo en met een opperbest humeur: via het Begijnhof en het sportkot naar Imec en het bos erachter. Aan de Lange Staart gekomen, merkte Sigrid dat ze haar huissleutel in de auto had gelaten. Een klein detail, maar zonder sleutel zouden we in Vaalbeek voor de deur blijven staan en ons eten aldaar in de frigo.

Niet getreurd of getwijfeld, we trokken terug naar Leuven (nu ook langs de Dijlemolens en door het Stadspark) en daarna liepen we via de Philips site en de abdij van 't Park naar Heverlee Bos voor nog enige kilometers in het bos. Rond 13u35 kwamen we, met sleutel, bij Sigrid en kregen we ook het gezelschap van 3 medewandelaars (op de foto de 7 namiddagwandelaars). We hadden toen al wat meer dan 25km achter de kiezen, maar het ging nog vlot. Na een heerlijke pastasalade, cake van Tante An en voor de liefhebbers een frisse pint, trokken we terug op pad. Dit keer richting Meerdaalwoud en Mollendaalbos. We deden een grote wandeling in deze prachtige bossen, gingen even kijken naar de plek waar vroeger een woudrechtbank was geweest. Met onze 3 extra wandelaars was er ook wat extra stof voor nieuwe babbels en zo kwamen we zonder er veel erg in te hebben, tegen 18u terug in Vaalbeek. Er was nog cake over, en nog belangrijker er was ijs.

We zaten toen al een stuk boven de 40km. Op de terugweg (de wandelaars terug herleid tot de 4 Ijsvreters) werd het wat zwaarder. Opnieuw langs Heverleebos, Engels Kerkhof en de schaatsbaan. Iets na 20u kwamen we aan Leuven Station.

Over de hele afstand gezien was onze snelheid weer aan de hoge kant: we haalden 5,5km per uur en dat gedurende 9u15 wandelen.

De pint die we in Leuven dronken smaakte hemels.

In de volgende maanden krijgt iedere wandelaar een aangepast trainingsprogramma gezien we geen dag vonden waarop we samen konden wandelen. Nog een dikke 2 maand voor we aan de 100km beginnen.  

Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die in de afbeelding worden weergegeven.