Oxfam Trailwalker: 100km wandelen voor het goede doel!

Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging waarmee je ook het goede doel steunt? Wat dacht je van Oxfam Trailwalker? Een avontuurlijke wandeltocht door de Ardennen. Met je team van 4 getrainde wandelaars leg je op 29 & 30 Augustus 100 km af in minder dan 30 uur, waarbij je minstens €1.750 inzamelt voor Oxfam-projecten over de hele wereld.

NU INSCHRIJVEN? Ja, want elke stap telt!

Een uitdagende wandeling

Oxfam Trailwalker is een prachtige wandeltocht die je door de Wouden van Saint-Hubert in de Ardennen voert. Sprookjesachtige wouden en indrukwekkende valleien wisselen af met pittoreske ardeense dorpjes.
Onderweg wordt je bijgestaan door je eigen supportersteam (min. 2 personen) dat jou bevoorraadt en voorziet van de nodige morele ondersteuning. Dit is van cruciaal belang: Deze wandeling is lang en uitdagend.

Trailwalker 2020: het parcours

We bestuderen het parcours
In 2020 loopt het parcours opnieuw in lusvorm, met vertrek in Saint-Hubert en checkpoints op strategische en tegelijk idyllische plaatsen.
Bovendien, en dat is het allerbeste nieuws: om gehoor te geven aan de talrijke opmerkingen van de teams die er in 2019 bij waren, bestuderen we aanpassingen van dit parcours, om stenige paden zoveel mogelijk te vermijden.
We stippelen het parcours voor 2020 uit samen met een gepensioneerde ambtenaar van het Departement de la Nature et des Forêts en met andere toegewijde vrijwilligers uit de provincie Luxemburg.

Bekijk ondertussen het parcours van de vorige editie in 2019:

De Wouden van Saint-Hubert

De 13e editie van Oxfam Trailwalker vindt voor het twede keer plaats in het Grote Woud van Saint-Hubert, een paradijs voor wandelaars en sportievelingen.
Sprookjesachtige wouden en laaggebergte worden afgewisseld met regionale bezienswaardigheden zoals le Fourneau St. Michel en de pittoreske dorpjes Nassogne, Bure en Mirwart.

Zin gekregen? Deel het Facebook evenement, zoek je team bijeen en zoek sponsors

Over Oxfam Trailwalker

De eerste Trailwalker vond in 1981 plaats in Hongkong, als training voor de verbindingstroepen van de Gurkhabrigade, een onderdeel van het Britse koloniale leger. Na de stationering van de Gurkha's in 1997 in Groot-Brittannië nam Oxfam-Hongkong de organisatie van de wandeltocht over. De Gurka’s organiseerden vanaf dat jaar de Trailwalker in Groot-Brittannië.

Sindsdien is de Trailwalker uitgegroeid tot een wereldwijd wandelevenement dat jaarlijks in tien landen op drie continenten wordt georganiseerd. Naast Hongkong, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Australië, Canada, Japan, België en Nederland, deden Frankrijk en Duitsland in 2010 voor het eerst mee. In België is Oxfam Trailwalker zo ondertussen aan zijn 13e editie toe.

Oxfam Trailwalker: Algemene Info

Wanneer?

Zaterdag 29 augustus - Start om 9:00
Zondag 30 augustus: laatste aankomsten om 15:00

Waar?

Luchtmachtbasis Saint-Hubert, rue du Monastère 3, 6870 Saint-Hubert

Inschrijvingen

Schrijf je team vandaag nog in Heel eenvoudig, via de knop hieronder. De uiterste inschrijvingsdatum is 31 juli 2020. Vroeger inschrijven wordt aangeraden, zo heb je sneller toegang tot je giftenpagina, teampagina, trainingsmodules, …

NU INSCHRIJVEN? Ja, want elke stap telt!