Parcours 2022

15de editie van Oxfam Trailwalker: verrassend parcours!

Uiteraard werd niet geraakt aan de basisprincipes en aan de goede gewoonten: de afstand bedraagt 100 km en het totale niveauverschil ligt op zo’n +/- 2.400 meter.
Hoewel er wat meer bebouwde agglomeratie is opgenomen, biedt het opnieuw een mooi evenwicht van verharde en onverharde wegen en paden, van ver gezichten en dichte begroeiing. 

De voornaamste vernieuwing: het parcours valt in 2 lussen uiteen 

  • van de START op de militaire luchthaven over Mirwart en CRIE terug naar de militaire luchthaven (ongeveer 60 km) - de lus wordt gestapt volgens de wijzers van de klok:

  • van de militaire luchthaven langs de burgerluchthaven en het centrum van Saint-Hubert naar de FINISH op de militaire luchthaven (40 km) - deze lus wordt gestapt tegen de wijzers van de klok:​

Op zaterdagavond op de militaire luchthaven, voorzien we de klassieke warme pastamaaltijd. Teams en supporters hebben ruimschoots plaats om mekaar daar te ontmoeten.
Er wordt nog overwogen om voor de supporters ook eet- en drankgelegenheid (betalend) te voorzien.
De supporters krijgen eindelijk nog eens de mogelijkheid om met hun team een eindje mee te stappen op het parcours : zondagochtend, de laatste 9 kilometers tot aan de finish.

Dit parcours is pas definitief als de bevoegde overhedenzal het hebben goedgekeurd (Natuur en Bos, de provinciale en gemeentediensten).

Het voorlopig parcours op AllTrails 

Trainingswandelingen, grotendeels op het parcours zijn gepland :

  • op zaterdag 7 mei, ongeveer 25 km
  • op zaterdag 11 juni, ongeveer 40 km

Meer details en inschrijvingsmodaliteiten volgen later.

Om het parcours van Oxfam Trailwalker 25 km te ontdekken, klik hier.