Oxfam Peacewalker

Oxfam Peacewalker, dat is een sportieve en solidaire uitdaging. Tijdens de eerste drie edities stapten meer dan 1.300 wandelaars 42 km door de Westhoek en zamelden samen bijna 360.000 euro in voor Oxfam-projecten. Afspraak op zaterdag 27 april 2019 voor de vierde editie.

Do it for Oxfam: teams van 4 – 42 km – 10 u

Het principe is eenvoudig: stap samen met drie vrienden, familieleden of collega’s 42 kilometer door de Westhoek, in 10 uur tijd. Op 27 april geven we het startschot voor de 4de editie van Oxfam Peacewalker, het kleine broertje van Oxfam Trailwalker.

Schrijf je nu in >>>

Waarom Oxfam Peacewalker?

Om de miljoenen burgers en soldaten te herdenken die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen, organiseert Oxfam-Solidariteit samen met Peace Village voor de derde keer op rij deze solidaire en sportieve uitdaging. Doe mee aan Oxfam Peacewalker als wandelaar of als vrijwilliger. Samen gaan we de strijd aan met onrechtvaardigheid en armoede. Je stapt voor mensen die leven in conflictzones. Je helpt hen hun leven terug in eigen handen te nemen.

Projecten voor de slachtoffers van conflicten

De opbrengsten van Oxfam Peacewalker gaan ondermeer naar Oxfam-projecten in conflictgebieden. Onder andere in Jemen, in de Centraal-Afrikaanse Republiek, aan de grenzen met Syrië of in Congo zorgt Oxfam voor noodhulp en helpt ontelbare families hun leven opnieuw op te bouwen.

Daarom engageert elk team dat zich inschrijft voor Oxfam Peacewalker zich ertoe om 750 euro in te zamelen ten voordele van Oxfam. Een bedrag dat dat je vlot kunt halen, zeker met de steun van Oxfam. Ons team heeft tal van ideeën en hulpmiddelen uitgedokterd om gemakkelijk fondsen te werven. Ontdek hoe je makkelijk fondsen inzamelt met het ABC van de fondsenwerving.