Wat help ik financieren met mijn gift van 16, 50, 65, 190 en... 1.750 euros?

Plantjes - 16 euros

Voor 16 euro helpt een lokale organisatie Congolese landbouwers plantjes te verbouwen die bodemerosie van vruchtbare grond tegengaan. Zo kunnen de boerenfamilies verder in hun land en toekomst investeren.

Babykit - 17 euros

Bij natuurrampen lopen baby’s een groot risico. Dit pakket bevat het noodzakelijke basismateriaal om hen te verzorgen en tegen ziekten te beschermen: een matje, een badje, een handdoek, een lepel, babyzeep, enzovoort.

Megafoon - 50 euros

In Laos rusten lokale partners gemeenschappen uit met een megafoon. De dorpsbewoners kunnen zich zo op tijd in veiligheid brengen bij natuurrampen.

EHBO-kit - 65 euros

Dankzij de EHBO-kits die een lokale organisatie uitdeelt aan dorpsgemeenschappen in Laos hebben de plaatselijke hulpverleners meteen basismedicatie en verzorgingsmateriaal voorhanden om slachtoffers van klimaatrampen te verzorgen.

Radiokit en megafoon - 100 euros

Dankzij de radiokits met megafoon die lokale organisaties aan gemeenschappen in Centraal-Amerika en de Caraïben geven, is de bevolking via de nieuwsberichten van het weerstation steeds op de hoogte van naderende natuurrampen.

Verdeelpunt van proper water - 255 euros

Wanneer een tyfoon een regio verwoest komen inwoners soms zonder drinkbaar water te zitten. Oxfam en haar partners installeren nieuwe verdeelpunten van water en waken over de kwaliteit van het water.

Antwoordkit op natuurrampen - 430 euros

In El Salvador rusten lokale organisaties reddingsteams uit met laarzen, helmen, zaklampen, fluovesten en megafoons. Zo kunnen ze mensen redden die in gevaar verkeren bij natuurrampen.

Irrigatie - 1500 euros

In Mali bieden lokale organisaties ondersteuning aan boerinnenorganisaties om hun velden te irrigeren. Dat levert meer en betere oogsten op, en dus ook meer voedsel voor de boerinnen en hun gezin. Met 1.500 euro kunnen zij, ondanks aanhoudende droogte, een hectare veld irrigeren.