Bedrijven

5 goede redenen om deel te nemen aan Oxfam Trailwalker

1. Je versterkt de band tussen je medewerkers

Vier collega’s gaan samen 100 km wandelen. De wandelaars en hun supporters (de minder sportieve medewerkers bijvoorbeeld) zullen de handen in elkaar moeten slaan. Dankzij de supporters, die instaan voor de bevoorrading, komen de wandelaars met de glimlach over de eindmeet. Samen zullen ze 30 onvergetelijke uren beleven.

2. Je leeft samen toe naar een menselijke maar buitengewone ervaring

Oxfam Trailwalker ligt binnen ieders bereik. Maar om 100 kilometer te wandelen in 30 uur tijd, is het aangewezen op voorhand voldoende te trainen. Je traint samen, je zamelt samen fondsen in en… je wandelt samen! De emoties die naar boven komen aan de finish zijn het bewijs van de intense momenten die de wandelaars samen beleefden in de prachtige setting van de Hoge Venen. Solidariteit is de drijvende kracht achter Oxfam Trailwalker.

3. Je steunt ontwikkelingsprojecten en schrijft je bedrijf vanuit deze dynamiek in

Iedereen heeft het recht op voedsel, op verzorging, op waardig werk, op onderwijs, op een leven in vrede en veiligheid. Toch worden miljoenen mensen deze fundamentele rechten nog steeds ontzegd.
Dankzij de fondsen, die onder meer de teams van Oxfam Trailwalker verzamelen, steunt Oxfam-Solidariteit partners in het Zuiden die strijden tegen het onrecht van de armoede.

4. Je neemt deel aan een groen evenement dat het milieu op de eerste plaats zet

Ieder jaar treffen we nieuwe maatregelen om de ecologische voetafdruk van Oxfam Trailwalker te verbeteren. Enkele voorbeelden:

  • We stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en carpooling.
  • We bestellen fruit in bulk.
  • We reduceren het verpakkingsafval
  • We sorteren afval
  • We doen minder papieren verzendingen (bestelsysteem)

5. Je bedrijf is actief en gezond

Door aan sport te doen, blijf je gezond. Een bedrijf dat lichaamsbeweging promoot bij zijn medewerkers vindt welzijn op het werk belangrijk en voert een respectvol personeelsbeleid. Bovendien kan het slagen van een uitdaging als deze iedere werknemer een persoonlijke voldoening geven.